Zoeken
  • Finvision

Ander werk opleggen door coronaperikelen mag.


Een werkgever mag vanwege de coronacrisis tijdelijk ander werk opleggen. In deze zaak werkte een vrouw in de bediening van een restaurant. Toen het restaurant half maart sloot vanwege de coronamaatregelen, opende de werkgever een afhaalgedeelte, maar de werkneemster wilde hier niet werken. Naast het 'niet willen' had zij als argument dat zij geen oppas had voor haar zoon. De werkgever bood aan dat zij haar zoon mee kon nemen naar het restaurant, maar die weigerde.


De werkgever stopte de uitbetaling van het salaris, waarop de werkneemster betaling van het achterstallig salaris vorderde. De rechter oordeelde dat, gezien de bijzondere omstandigheden rond de coronapandemie, de door de werkgever opgedragen werkzaamheden redelijk waren. De werkgever hoefde alleen de gewerkte uren te betalen.


Instructierecht

Op basis van het wettelijke instructierecht mag de werkgever de werknemer vragen tijdelijk andere werkzaamheden te doen, als het om een redelijk verzoek gaat (Rechtbank Rotterdam, 3 november 2020, ECLI verkort: 9951)

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
avatar-2_edited.png